Yoga met Astrid
japansetuin
Mijn yogalessen en lesopbouw

Mijn Hatha yogalessen zijn gebaseerd op Yoga en Aplomb van de Amitabha scholing.

Om de yoga Asana’s vanuit Aplomb (uitgelijnd) te kunnen opbouwen, wordt veel aandacht besteed aan vooroefeningen en ondersteunende oefeningen voor lichaamsbewustwording.

De vaak kleine, subtiele, oefeningen zijn belangrijk om spanningsverschillen in het lichaam en het adempatroon te herkennen, om spanningen in de diepere lagen los te laten en om specifieke steunpunten voor de opbouw van de Asana’s te voelen. Hiervoor wordt veel gebruik gemaakt van uiteenlopende methodes voor lichaamsbewustwording en werken met ademruimtes, zoals Feldenkrais, Middendorf, van Dixhoorn en de Okido Yoga elementen.

Al deze extra oefeningen zorgen voor meer stabiliteit, diepere ontspanning en gebalanceerde uitlijning in de wervelkolom. Door de opbouw vanuit Aplomb voel je je gedragen in de ‘as’. Dit geeft een diepere doorwerking van de yogahoudingen en het adempatroon.

yoga-hulpmiddelenHulpmiddelen, zoals blokken, kussens, banden, tennisballen, krukjes, worden op wisselende manieren in de les gebruikt. Ze helpen o.a. bij het gebruik van steunpunten en het loslaten van spierspanning.

Lesopbouw

yogaruimte


De lessen zijn gevarieerd, met in elke les veel aandacht voor lenigheid, spierkracht, balans en ontspanning, zowel fysiek als mentaal.

De les start met een warming up. Soms pittig en dynamisch, met nadruk op gronden. Soms rustig, verstillend om bij jezelf te komen en te focussen.

De oefeningen voor lichaamsbewustwording, het waarnemen van spanningsverschillen en steunpunten voelen, en de yoga Asana’s lopen speels in elkaar over en door elkaar heen. Ademoefeningen, met uiteenlopende aandachtspunten, maken onlosmakelijk deel uit van de hele les.
Er is veel individuele aandacht.

Na yogahoudingen op de mat in verschillende uitgangsposities, komt een serie staande yogahoudingen aan bod.
De les wordt afgesloten met een zittende of liggende eindontspanning.

Gezondheid en eigen verantwoordelijkheid
Meedoen aan de yogalessen is op eigen verantwoordelijkheid. Yoga met Astrid is niet aansprakelijk voor eventuele blessures, letselschade of ongemakken opgelopen tijdens de lessen. De lessen worden op een verantwoorde manier gegeven, maar je dient uiteraard zelf de grenzen van je lichaam te respecteren bij het uitvoeren van de oefeningen. Bij twijfel of je gezondheidstoestand het toelaat yoga te beoefenen, kun je dat vooraf met docent bespreken, maar het is ook zinvol een arts of behandelend therapeut te raadplegen.
(Zie ook de Algemene Voorwaarden)


Algemene Voorwaarden en
Aandachtspunten

Algemene voorwaarden

Aandachtspunten voor een plezierige les


Terug naar Top van de pagina